Kutse EEL suvekooli!

Eesti Eripedagoogide Liidu suvekool toimub 6.-7.augustil Paekalda puhkekeskuses. Seekordne temaatika on laste baasvajadustest – käsitleme toitumise ja une mõju laste käitumisele ja toimetulekule. Samuti räägime praktilises töötoas piisava une olulisusest spetsialistile endale. Õhtul mõistagi on mõnusad vaba aja tegevused, kus saame nautida nii ainulaadset ja imekaunist Rummu järve ümbrust veematkal, kui meeldivat seltskonda ja sauna järve kaldal.

Osalustasu on EEL liikmetele 60 eurot, mitteliikmetele 120 eurot. Liidul on võimalik väljastada arve, kui hea tööandja on nõus osalustasu tasuma.

Majutus on kalurimajades, ühte majja mahub 8-10 inimest. Paekalda puhkekeskuse kohta leiab infot siit: https://www.paekalda.ee/

Suvekooli saab registreeruda siin: https://forms.gle/UQqgECBRmcGb8gdg6. Registeerumine on avatud jaanipäevani.

Kõikide küsimustega võib julgelt pöörduda: erle.kuusik@vabakool.edu.ee või 5520355.

PÄEVAKAVA

6.august, teisipäev

12.00 saabumine ja tervituskohv

12.20 suvekooli avamine ja osalejate loendus

13.30-14.00 koolitus toitumise mõjust käitumisele ja vaimsele tervisele

Seisame silmitsi olukorraga, kus nii laste vaimne kui füüsiline tervis järjest halveneb. Üha enam kuuleme suurenevast ülekaalulisuse probleemist ning oskame viidata ühe põhjusena laste järjest ebetervislikumate toitumisharjumuste poole. Vähem oskame aga erinevate vaimsete probleemide puhul leida seoseid toitumisega. Koolitusel räägimegi sellest, kas ja kuidas võib toitumine, s.h. toidutalumatused, mõjutada laste käitumist ja meeleolu. Vaatame kuidas mõjutab last toitumise regulaarsus ning erinevate toitainete omeasolu või puudumine menüüs. Ning jagame soovitusi, kuidas laste menüüd mitmekesisemaks muuta.

Koolitaja Sirli Kivisaar on pika koolitajakogemusega terapeut. Hetkel tegutseb ta funktsionaalse toitumise terapeudi ja psühhoterapeudina OÜ Via Naturale. Ta on 13 aastat OÜ Annely Sootsi Koolituse Tervisekoolis koolitanud toitumisnõustajaid ja -terapeute, hetkel koolitab ta seal mänguterapeute. Sirli on ajakirja Toitumisteraapia pikaajaline kaasautor, kirjutanud artikleid nii toitumise kui psühholoogia teemadel mitmetesse Eesti meediaväljaannetesse. Ta on raamatu “Laste toitumine ja tervis” kaasautor.

14.00 lõuna

14.30 koolitus jätkub

16.00 tubadesse jagunemine

16.20 veematk

19.00 õhtusöök

20.00 kovisioon ja saun

7.august, kolmapäev

8.15-9.00 hommikusöök

9.00  infotund

10.00 koolitus une mõjust lastele ja täiskasvanutele

Pool koolitusest keskendub täiskasvanute enda une vajalikkusele: une füsioloogia ja arhitektuur; peamised unehäired, ravimeetodid ja praktilised soovitused ning teine pool on laste unespetsiifiline: peamised laste unehäired, uinakute vajalikkus, häirete ravi, vanematele praktilised soovitused.

Koolitaja Ülle Kaseväli töötab 4 Kliinikus psühholoogina. Varasem pikaajaline töökogemus on olnud koolikeskkonnas ja seda koolipsühholoogi rollis. Oma tööpraktikas puutub Ülle kokku suuremate (püsivate) ja väiksemate (mööduvate) probleemide/olukordadega, seetõttu oskab ka neid märgata ja vahet teha. 
Ülle keskendub oma töös kliendi (laps; noor; täiskasvanu) isiksuse eripäradele- olemasolevate ressurssidele, põhjus-tagajärg välja selgitamisele ja seejärel samm-sammult lahenduse leidmisele. 

11.30 sirutuspaus

12.00 koolitus jätkub

13.30 suvekooli lõpetamine, tagasiside

14.00-15.00 lõuna ja lahkumine

Rubriigid: Uudised. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.